Top
cover

Votează căsuța extensibilă din Intrarea Violoncelului

Intrarea Violoncelului este proiectul de suflet al comunității Reciclare Creativa.RO, un proiect despre artizani talentați care au creat de la zero un makerspace. În România reciclarea este subiect sensibil și ne-am propus să transformăm 270 m2 într-o lecție despre cum poți transforma deșeurile cu creativitate.

Până pe 15 martie puteți susține proiectul nostru votându-ne zilnic aici:

http://mobilizamexcelenta.ro/makeyourownspace/

Votul tău zilnic ne crește șansele de a obține finanțarea suplimentară. Iar în luna mai, pregătește-te de un eveniment de deschidere cu voie bună și o căsuță extensibilă pe măsură!

Proiectul își propune regândirea funcționalității spațiului Intrarea Violoncelului ca makerspace deschis pe tot parcursul anului pentru ateliere, evenimente pe teme ecologice, sesiuni de meșterit și creativitate individuală și de grup. Astfel, pavilionul din paleți funcțional pe parcursul verii va fi înlocuit cu o construcție inovativă pe structură de container extensibil, realizată în parteneriat cu Centrul de Cercetare și Transfer Tehnologic Polytech al Universității Tehnice din Iași.

Pavilionul în varianta extinsă va avea 45mp și va fi situat pe un teren de 270 mp, fiind completat cu o gradină urbană, atât verticală cât și orizontală. Amenajarea interioară și exterioară se va realiza prin ateliere deschise, coordonate de artizani, arhitecți și peisagiști, cu participare liberă. Proiectul a primit o finanțare de 51.190 lei de la Porsche România și cu votul tău poate obține o extra finanțate de 10.000 de lei.

Cu cei 10000 de lei suplimentari vom putea finisa și izola construcția cu materiale ecologice (de exemplu termo-izolarea pereților, montarea teraselor verzi de termo-hidro-izolare pe acoperiș etc) în cadrul unor ateliere cu intrare liberă, coordonate de profesioniști în domeniu. Ne propunem împărtășirea know-how-ului despre construcția extensibilă și finisarea ei prin organizarea a cel puțin 4 sesiuni practice cu intrare liberă și prin documentarea activităților cu materiale foto-video.

Am pregătit și un scurt film de prezentare, pe care îl găsiți aici:

Iar aici un filmuleț cu atmosfera creativă de anul trecut:

Comments are closed for this post.