Top
D

Tutorial poseta/ portofel din pagini de revista

Pentru a realiza aceasta poseta/ portofel aveti nevoie de urmatoarele materiale:
– reviste( cu pagini mai groase si lucioase)
– pix( sau direct cutter)
– foarfeca( in cazul in care nu folosim cutterul)
– guta transparenta 0.10 mm
– captuseala
– fermoar
– ata de papiota de culoarea captuselei
– sablon( carton 3.5/ 9 cm)
– super glue

In prima faza trebuie sa formam piesele, bucatelele de hartie pe care apoi le asamblam. Pentru aceasta etapa folosim sablonul, suprapus peste pagina de revista, dupa care il taiem direct cu cutter-ul sau trasam cu pixul conturul sablonului pe revista si il decupam cu foarfeca. Daca dorim sa obtinem o anumita imagine in revista sa fie vizibila pe partea exterioara a portofelului, sablonul trebuie decupat la randul lui( vezi prima imagine). Hartia rezultata in urma decuparii se indoie de la jumatate pe lungime, iar apoi fiecare jumatate se indoie la ranul ei, rezultand o „bagheta”. Si pe aceasta o indoim de la mijloc, la fel procedam si cu jumatatile.

portofel

Asamblarea pieselor sau „baghetelor” cum le-am denumit mai sus: dupa indoire „bagheta” ia forma de V. Observam ca fiecare piciorus are un loc gol. In acest spatiu introducem urmatoarea bucata de hartie( piesa, bagheta cum dorim sa o numim).Si tot asa pana la ultima bucata, depinde de cat de mare dorim sa facem portofelul( in lungime). Dupa ce unim toate bucatelele obtinem un rand. Din mai multe randuri rezulta latimea portofelului. Fiecare rand se uneste( prima bagheta de ultima) in acelasi mod in care unim baghetele; adica in spatiile goale din prima bagheta introducem partea desfacuta a ultimei baghete. Procedeul nu este greu, dar trebuie realizat cu rabdare deoarece lucram cu piese mai mici si este mai dificil de nimerit din prima spatiile goale. Pentru exemplificare avem foto B pozele 11, 12, 13 si 14. De asemenea la final vine in ajutor un video explicit.

portofel

Urmatoarea etapa: unirea randurilor. Dupa ce unim fiecare rand in parte, obtinem o forma rotunda.Pentru a da forma portofelului rondurile se aseaza unul peste celalat si se „cos” cu guta. De fapt nu se cos, pentru ca nu infigem acul direct in hartie, ci se unesc unele de celalate prin spatiile goale, ramase la intersectarea baghetelor. Pentru o mai buna exemplificare vizionati filmuletul de la finalul tutorialului.
Intre timp pregatim capuseala, ii coasem fermoarul asigurandu-ne ca acesta nu depaseste lungimea portofelului sau este mai scurt.
Dupa ce am „cusut” toate rondelele, incercam sa pliem portofelul pentru a-i da forma finala. Apoi introducem captuseala in interiorul portofelului si cu ajutorul gutei coasem partea de sus, de langa fermoar, de primul rand al portofelului, astfel incat fermoarul sa nu se vada din afara. Si fundul portofelului l-am lipit cu super glue, presand cateva minute pentru o lipitura perfecta.

portofel

Functionalitate: in functie de marime, rezultatul final il putem folosi atat ca poseta, cat si ca portofel.

portofel

Si o varianta mai micuta, mini portofel, in special pentru monede.

portofel

Tutorial realizat de Tamara Brezeanu
Blog: http://recicleazafrumos.blogspot.ro/

Video ajutatoare pentru realizarea produsului:

http://www.youtube.com/watch?v=Elqwd08uNlI&list=PL34E75DF95731C267&feature=c4-overview-vl
http://www.youtube.com/watch?v=r5vzfG5cO38&list=PL34E75DF95731C267&index=14

Comments are closed for this post.