Top
poza selistat 2

Tabăra de copii de la Seliştat

În perioada 19-21 august, am fost prezenţi, la invitaţia celor de la „Let’s do it, Romania!” , la tabăra de copii de la Seliştat, un sat aflat la 30 de kilometri de Făgăraş.

Tabăra este situată în curtea bisericii evanghelice din satul care, după exodul saşilor, mai numără doar 200 de locuitori..

Seliştat sau Seligstadt (denumirea în limba germană, care în traducere ar însemna „oraşul îndrăgit” sau „oraşul însufleţit”) este un loc minunat, uitat de lume, un mic colţ de rai. Aici cei 37 de copii, cu vârste între 8 şi 14 ani, au învăţat despre materialele  reciclabile, au alergat, s-au jucat şi au pornit într-o vânătoare de comori, la finalul căreia au descoperit obiecte reciclate creativ. Ajutaţi de noi, au reuşit să facă zmee, nuferi, trandafiri şi iepuraşi din materiale reciclate.

Au fost trei zile pline de entuziasm şi de energie, iar locaţia a fost foarte potrivită pentru a transmite copiilor – care au fost foarte atenţi şi receptivi –  cât de important este să protejăm ceea ce avem, să apreciem valoarea resurselor de care dispunem.

Comments are closed for this post.