Top

Concept & Echipa

 

Reciclare Creativa

Reciclare Creativa înseamnă oameni pasionaţi de a transforma obiecte, materiale, lucruşoare, bucăţi şi bucăţele în lucruri interesante şi utile sau pur şi simplu de a încerca artă pură şi nebună… aşa, ca un manifest al propriei creativităţi. Vă așteptăm să facem un pas mai în faţă cu Reciclare Creativa! Experimentăm, DA?! Creştem prin ceea ce învăţăm unul de la altul, prin acţiuni de educaţie non-formală, prin pasiune, imaginaţie şi drag de artă.

Cum ne-a venit ideea?

Acţiunile de reciclare creativa sunt relativ izolate în România, iar cei care sunt pasionaţi urmăresc în principal ceea ce se întâmplă în alte ţări, unde sunt adevărate mişcari de reciclare creativă (de la comunităţi, la festivaluri dedicate). Ideea vine să umple un gol din mediul urban unde consumerismul haotic a îndepărtat valorile care încă se regăsesc în mediul rural, şi să ofere pasionaţilor, experimentaliştilor şi practicanţilor de reciclare creativa din România oportunitatea să se informeze, să comunice, să se promoveze şi să dezvolte acţiuni comune.

Ce ne propunem?

 • Dezvoltarea unei comunităţi unite a pasionaţilor, experimentaliştilor şi practicanţilor de reciclare creativa din România prin crearea platformei reciclarecreativa.ro pentru impulsionarea acţiunilor şi exemplelor de reciclare creativa din România.
 • Popularizarea reciclării creative ca metodă de exprimare urbană prin organizarea de acţiuni şi participarea la evenimente urbane
 • Dezvoltarea unei platforme în care practicanţii de reciclare creativa să poată evolua într-un ritm constant prin accesul la resurse informaţionale, schimb de experienţă, promovare a ideilor şi interacţiune.

Recunoaştere

Proiectul Reciclare Creativă a fost selectat în cadrul competiţiei Green Economy Eco-Business Innovation Initiative (GEEBIZ) pentru a fi inclus în Compendiumul GEEBIZ alături de alte 12 proiecte din întreaga lume.
În plus, am fost invitaţi să participăm la 11th Youth Assembly la New York pentru a inspira şi alţi tineri pasionaţi de economia verde. Puteţi citi din culise aici.

Proiectul Reciclare Creativă a fost prezentat la Bruxelles, în cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru Promovarea Parteneriatelor Creative.  Puteţi citi din culise aici.

Am fost selectaţi printre cei 15 cei mai creativi dintre experimentalişti pentru a reinterpreta mall-ul şi a scoate Reciclarea Creativă în lume la primul Grolsch Anti-Mall din România. Puteţi vedea filmuleţul aici.

Reciclare Creativă este un proiect al Asociaţiei D’Avent.

Meet the team

 • Georgiana

  Coordonator Voluntari & Proiecte

  Medii diverse și oameni interesanți și-au pus amprenta asupra felului meu de a percepe lucrurile. Am căpătat o experiență foarte utilă din studii și proiecte de voluntariat în străinătate. Am învățat mult despre toleranță, cultură și diversitate. Am înțeles importanța implicării civice. M-am întors acasă și am văzut oameni extraordinari care luptă să aducă ceva mai mult și ceva mai frumos în lumea în care trăiesc. Pentru că se poate!

 • Dan Dinu

  Coordonator comunicare

  Sunt un caracter sociabil, deseori competent și cu mari afinităţi tehnice. Mă pricep să fac lucrurile să meargă şi sunt mereu în căutare de noi metode pentru eficientizarea procesului de a salva lumea de ea însăşi. În timpul liber, practic sporturi urbane, respectiv Parkour si Freerunning. Le folosesc ca metodă de a mă menţine sănătos fizic şi mental, iar câteodată organizez workshopuri pentru a-i educa pe tinerii români că mişcarea este cea mai bună modalitate pentru dezvoltare personală. Îmi place să cred că sunt un super-erou fără puteri supranaturale.

 • Alina Blaga

  Dezvoltare parteneriate

  Mi-a plăcut întotdeauna ideea de reciclare, dar am vrut sa fac ceva creativ cu ea. După ce am studiat management urban și politici publice in Olanda, am fost voluntar în Ungaria și asa m-am alăturat unor ateliere inspirationale cu artiști şi designeri pasionaţi de reciclare creativă din toată Europa. Întorcându-ma acasă în România, am investit experiența, reţeaua creată și, împreună cu doi prieteni, Georgiana și Dan, am iniţiat Asociația D'Avent si proiectul Reciclare Creativa, abordând o problema cheie - cum gestionezi deșeurile cu creativitate.

 • Ioana Oprişan

  Organizare evenimente

  Sunt o fire dinamică, am foarte multă energie și îmi place să experimentez viața din plin. Pentru asta îmi place să trăiesc în orașele mari, să le simt pulsul și trăirile. Îmi place distracția și călătoritul, mai ales când sunt împreună cu prietenii. Cred în oamenii din jurul meu și în puterea comunității de a schimba lucrurile în bine. Lucrez în domeniul ONG de mulți ani deoarece cred cu adevărat în implicărea civică și în dezvoltarea armonioasă a societății.

 • Bogdan Musat

  Coordonator ateliere origami

  Mă numesc Bogdan Muşat, iar pasiunea mea este origami, adică arta de a îndoi hârtia. Moderez ateliere pentru copii si adulti, realizez obiecte decorative şi bijuterii. Metoda mea de lucru este una interactivă, astfel încât participantii isi pastreaza concentrarea şi sunt captivaţi de activitate pe tot parcursul ei.

 • Raluca Paul

  Coordonator ateliere pentru copii

  Raluca este numele meu dar cei mici ma striga Raluki. Sunt artizan handmade si ma prezint ca mester in comunitatea Reciclare Creativa dar si ca moderator de ateliere pentru scolari si prescolari.
  Din 2011 organizez workshop-uri corporate şi ateliere pentru copii cu teme ecologice, folosind mijloace artistice.

 • Patricia Drăgan

  Coordonator Reciclare Creativă Polonia

 • Roxana Blaga

  Social Media

 • Liviu Iancu

  Arhitect