Top
1

Reciclare Creativa in Estonia

Programul international Tineret in Actiune a derulat un proiect dedicat mediului care a reunit tineri din mai multe tari europene, printre care si Romania.

O parte din echipa  Reciclare Creativa a fost prezenta timp de 8 zile la desfasurarea proiectului „Protect The Environment, Make It Obvious” pentru care a contribuit cu idei, a mesterit dar a si imprumutat know-how de la colegii de peste granite.

Multe lucruri interesante ascund colegii nostri din tarile vecine si timpul petrecut alaturi ne-a dat ocazia sa aflam cateva pe care le vom impartasi cu voi.

Am aflat ca Estonia, gazda evenimentului, cu toate ca este in urma clasamentului care ierarhizeaza statele lumii in functie de progresele realizate la capitolul imbunatatirii politicilor de protectie a mediului,  este una dintre cele mai curate tari din Europa.

In acelasi timp, Lituania se confrunta cu probleme serioase privind padurile. Suprapopulatia castorilor afecteaza copacii iar autoritatile initiaza campanii de vanatoare impotriva castorilor.  Poate cu totii stim despre Belgia ca este foarte atenta cand vine vorba de mediul inconjurator. O zi obisnuita pentru belgieni presupune mersul pe bicicleta, colectarea selectiva a deseurilor si schimbul de obiecte la targuri specializate. Iar Polonia este printre cele mai linistite tari cu poluare fonica minima.

Tehnicile de Reciclare Creativa intotdeauna iau proportii, mai ales cand ideile vin mai multe directii. La initiativa noastra si multumita organizatorilor am reusit sa promovam obiectele realizate in spatiul public verde din Tallin – capitala Estoniei. Am reusit sa atragem cateva priviri si printr-o campanie de actiune de strada (street action) am reusit sa implicam cativa tineri indrazneti in activitatea noastra de incurajare a grijii pentru natura.

Comments are closed for this post.