Top
51

De la Yale Univestity la UN Youth Assembly cu GEEBIZ

Ce săptămână! De la +7 ore în România te înveţi rapid cu dimineţa la prânz şi cu somn dimineaţa în State. Aproape în fiecare zi alt oraş şi una, două întâlniri.

Am început cu Yale Universiy – clubul de antreprenoriat social, departamenul mediu. Apropo, super studenţi cu care am construit pe loc modele de green business în cadrul atelierului ţinut de GEEBIZ. Apoi New York City Development Corporation – oameni care au fost dispuşi să discute cu noi la nivel macro, în ciuda proiectelor punctuale pe care le reprezentam. La final am primit spre studiu Planul „A Greener, Greater New York”. Economia verde chiar începe să îşi facă simţită prezenţa, mai ales la nivel de strategie de dezvoltare pe termen mediu şi lung.

Pornim la drum iar. Mai întâi la International Youth Foundation şi apoi la Education for Employment Foundation. Ambele au programe destinate antreprenoriatului social, iar iniţiativele verzi sunt încurajate. Deci oportunităţi de colaborare cu proiectul GEEBIZ.

Tare mult m-a încurajat întâlnirea cu Inter-American Development Bank. Au vrut să audă în detaliu despre proiectul Reciclare Creativa. În plus, am transmis şi un mesaj tinerilor din America Latină via video… tocmai cei care ne vizitează atât de des pagina Facebook  reciclare creativa. Ca să vezi cum se fac conexiuni creative…

New York, New Heaven, Balimore, Washington DC şi apoi iar New York. Sincer după aşa zile intense energia era la piciorul broştei şi presiunea şi mai mare căci urma UN Youth Assembly. Însă pe bune că interacţiunea cu tinerii aceştia e ca un cocktail de energie. Şi nu vorbesc doar de prezentare în sine (pe care o găsiţi la link-ul de mai jos cu stângăciile de rigoare, dar din pasiune), ci mai ales de momentele în care tinerii vin la tine şi îţi spun că vor să ducă reciclarea creativă la ei la liceu în New Jersey sau la ei în Kenya, sau la ei în India. Mă întreabă dacă pot să vin la ei la liceu să le povestesc şi colegilor sau dacă mă pot contacta sau dacă pot lua idea.

Waaa normal că da! Cu ideea asta am şi pornit… reciclarea creativă nu are proprietar ci e o comunitate şi ne dorim ca fiecare să o facă. De fapt visul e să ducem reciclarea creativă în toate şcolile din România şi nu numai. Să fie ca o umbrelă pentru atelierele de lucru manual şi educaţie pentru mediu. Voi încheia cu ce le-am spus şi tinerilor de la UN Youth Assembly: chiar cred că putem fi super eroi fără puteri supranaturale…cu atât mai mult în economia verde!

Comments are closed for this post.