Top
DSC00121

Primele experiente creative in Berlin

Am ajuns la Betahaus, care este o hala pentru reciclare creativa folosita de cei de la Open Design City. Un spatiu de
desfasurare mai mult decat bine-venit, pentru ca iti permite sa iti tii uneltele, experimentele, masinariile si tot ce mai ai nevoie in „munca” de zi cu zi.
De aici am fost dusi in Prinzessinengarten, o gradina a printeselor, mai pe romaneste. Este de fapt un experiment social de gradina urbana mobila, unde se planteaza fructe, legume etc., care sunt consumate pe loc. Gradina are o terasa, o mica biblioteca si mult spatiu de socializare.
Berlinul ne-a mai oferit experienta frumoasa a unui hostel „verde”, cu o terasa foarte creativ amenajata si foarte viu
colorata si unde, bine-nteles, lucra o romanca super simpatica.

Experienta a continuat cu Lauchhammer, care e o localitate la capatul lumii (la vreo 3 ore de Berlin, in partea de Est), dar o comunitate care merita din plin. Tot un proiect social, de data aceasta vorbim despre un sat ecologic, unde lucreaza someri, construiesc case traditionale nemtesti (respectiv din lemn, lut si paie), isi planteaza propriile verdeturi
si sarbatoresc „festivalul cartofului”. Fiindca tocmai am nimerit acest festival, am fost „fericiti” o zi intreaga numai cu mancaruri de cartofi si aproape totul vegetarian. Suntem parca intr-un tablou de Van Gogh, dar s-o spunem pe-a dreapta, cred ca o sa ne intoarcem cu o silueta de invidiat acasa :)).

In alta ordine de idei, locatia este perfecta pentru atelierul de reciclare creativa la care suntem prezenti, participantii sunt impresionanti, organizatorii pe masura. Suntem pregatiti de o experienta cat mai creativa posibil, cu oameni foarte experimentati in reconditionarea spatiilor urbane nefolosite, gradini urbane, perma-cultura, in lucrul cu textile, plastic, metal, practic refolosirea a orice intr-un mod cat mai pragmatic si creativ posibil. Prima zi de lucru a fost excelenta si speram sa continue in acelasi ton.

Comments are closed for this post.