Top
tuto papusa

Papusa din hainute vechi de bebelus

Intr-un colt de sifonier, orice mamica ascunde o hainuta a bebelusului ei care acum merge deja la scoala. Haideti sa dam o viata noua suvenirului si sa cream impreuna cu copiii un personaj de poveste. Va propunem un atelier de marionete si scenete de teatru pentru copii intre 7 si 10 ani, care va avea loc marti, 26 noiembrie la Merci Charity Boutique (str. Smardan nr. 13, etajul 1). Fiecare copil isi va realiza propriul personaj. Se va organiza apoi o sceneta in care imaginatia copiilor va prinde aripi.

Ca sa va faceti o idee despre ce se va intampla la atelierul nostru va prezentam un mic tutorial:

Materiale necesare:
– o salopeta de bebelus pentru corpul papusii
– vatelina dintr-o perna sau o jucarie stricata cu care se umple papusa
– o caciulita de nou nascut din care se face capul papusii
– un ghem de lana colorata pentru par
– 2-3 nasturi si/sau mici petice de materiale textil pentru ochi si gura
– ac si ata pentru cusut

Pasi:

1. Partea de jos (bentita) caciulitei se taie si se pune deoparte. Se insaileaza marginea ramasa libera la cca 1 cm de locul de taiere in asa fel incat, dupa umplere cu vatelina, sa poata fi stransa si cusuta. Va rezulta o sfera care va reprezenta capul papusii.

2. Din bentita ramasa se taie 2 bucati de cca 5/10 cm din care se vor face manutele papusii. Se deseneaza modelul, se coase, se decupeasa si se intorc pe cealalta fata. Se umple cu vatelina cu ajutorul unui betisor si se va atasa la maneci, sigiland in acelasi timp salopeta. Ulterior se pot face cusaturi care sa delimiteze degetele.

3. Se umple intai partea de jos a salopetei. Apoi se coase salopeta in dreptul capselor in asa fel incat sa nu se vada cusatura pe fata. Apoi se umple si partea de sus a salopetei si manecile.

4. Se ataseaza capul de corpul papusii prin coasere.

5. Parul papusi se poate face din fire de lana colorata.

6. Chipul papusii poate fi desenat cu vopsele textile sau se pot coase nasturi sau bucati de materiale.

Toate materialele folosite pentru cerarea papusii sunt reciclate.

Asadar va steptam in seara de marti 26 noiembrie, ora 19:00, la Atelierul de marionete si scenete de teatru. Evenimentul va avea loc la Merci Charity Boutique si va dura aproximativ 2 ore. Taxa de participare este de 20 de lei, iar daca veniti cu doi frati se acorda o reducere de 5 lei pentru fiecare.
Detalii: Event Facebook

Va asteptam!

Tutorial realizat de Adriana Vitalariu

1 Comment

  • Lia Cahane Says

    Imi plac aceste minunate jucarii !vreau si eu sa- invat nepotica sa faca
    aceste lucruri creative si utile timpului liber!

Comments are closed for this post.