Top
re+

Budapesta – Meshwork RE+Design: lab

Meshwork RE+Design: lab – atelier internaţional axat pe reutilizarea creativa a bannerelor publicitare, a fost un proiect sponsorizat în anul 2011 de Comisia Europeană prin programul Grundtvig de învăţare pe tot parcursul vieţii. Organizatorii din Budapesta au selectat 20 de participanţi din 96 de candidaţi, printre care şi subsemnata.

Atelierul a avut ca temă reutilizarea creativa a bannerelor publicitare. Combinaţia de materii prime din care este confecţionat un banner îl face rezistent la rupere, la razele UV, imprimabil, dar ridică şi probleme privind reciclarea. Doar un procent mic din acest material este reciclat cu ajutorul tehnologiilor industriale, bannerele fiind de obicei îndepărtate după câteva luni, deşi durata lor de viaţă este de peste patru ani. Toate acestea îl fac un bun candidat pentru reciclare creativă.

Idee – creativitate – explorare – experienţă – comunitate

Ideea atelierului a pornit de la premisa că nu doar designul de produse este important, dar şi împărtăşirea întregului proces creativ cu publicul interesat, crearea unei comunităţi care poate transmite cunoştinţele mai departe. Scopul Meshwork RE+Design a fost să impulsioneze reciclarea creativă şi să faciliteze împărtăşirea de experienţă între participanţi, acumularea de cunoştinţe de la profesioniştii invitaţi şi, în final, punerea în practică, în echipe, a unor modele de reciclare creativă cu uneltele, accesoriile şi materialele puse la dispoziţie.

Medence Csoport, organizatorul atelierului, uneşte prin proiectele sale designul ecologic cu artele (arhitectură, design industrial şi de mobilier, arte plastice, sculptură, instalaţii, media şi arte vizuale, artele spectacolului).

Proiectele urmează ideea de dezvoltare durabilă.

/catalog/ /video/ /website/

Alina


Comments are closed for this post.