Top
REC1

Impactul deseurilor nereciclate asupra naturii

La prima vedere, deseurile nereciclate au un efect dezolant si polueaza in multiple forme. Insa impactul este mult mai periculos. Practic, s-a demonstrat ca anual doar plasticul ucide aproximativ 1 milion de pasari marine si 100.000 de mamifere si pesti.

Asadar, natura este “ucisa” la propriu prin aruncarea necontrolata a deseurilor fie intr-o padure, fie intr-un rau. Cu alte cuvinte, un simplu gest de reciclare poate salva vieti.

In filmuletul acesta puteti vedea un efect dureros al plasticului asupra naturii

Pe site-ul colecteazaselectiv.ro aflam ca lumea pierde în prezent peste 14 milioane de hectare de padure in fiecare an, o suprafata mai mare decat Grecia. Pe de o parte,  milioane de specii de pasari isi pierd astfel locul in care isi pot face cuiburi, iar pe de alta parte alte zone imense sunt afectate prin: fragmentarea si degradarea solului, alunecarile de teren, disparitia speciilor exotice si poluare.

 

Conform studiilor referitoare la efectul poluarii asupra ecosistemului, poluatori ca uleiul, detergentii, nitrogenul si fosfatul din fertilizatori pot produce mari dezechilibre. De exemplu, daca aceste substante ajung intr-un lac, stimuleaza cresterea plantelor si cauzeaza moartea pestilor prin asfixierea datorata lipsei de oxigen. Cum totul este in lant, impactul se rasfrange si asupra animalelor dependente de apa din lac.

Acestea sunt doar cateva exemple care arata cat de grav este impactul deseusilor nereciclate asupra naturii. Asadar, nu uita sa colectezi separat si sa te informezi pe www.colecteazaselectiv.ro.

Comments are closed for this post.