Top
DSCN8933

Creativi la Strada de C’Arte

A început a treia ediție a Festivalului cultural în aer liber „Strada de C’Arte” ce se desfășoară în perioada 20-28 septembrie în Bucureşti, pe strada Boteanu. Cu această ocazie, sunt organizate o serie de evenimente culturale menite să însufleţească zona Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, printre care un târg de carte, recitaluri de poezie, concerte, proiecţii de filme şi expoziţii de artă contemporană și…ateliere de reciclare creativă. Suntem bucuroși să luăm parte la un asemenea eveniment, așa că sâmbătă și duminică am profitat de ocazie și am pus creativitatea participanților la treabă.

Mai întâi, am pregătit o mică expoziție de obiecte pentru a le arăta vizitatorilor cum poți crea dintr-o varietate de materiale reciclabile. Printre obiectele expuse s-au numărat: coșulețe din hârtie și pungi de plastic, portofele din pliante, cutii din dischete, bijuterii din hârtie, brățări din PET, vaze din sticle frumos pictate sau decorate prin tehnica șervețelului.

Mai apoi, am trecut cu mic cu mare la partea practică. Copiii au fost încântați de atelierul de origami unde au putut vedea cum dintr-o simplă foaie de hârtie de care nu mai ai nevoie poți crea iepurași, dragoni, avioane sau coșulețe. Și atelierul de brățări din hârtie a fost pe placul celor mici dar nici părinții nu s-au dat în lături, așa că au creat cot la cot cu aceștia. I-am mai învățat să realizeze suporturi de lumânare din doze, am experimentat împreună tehnica șervețelului și am pictat sticle care mai de care mai creativ.

Ne-am simțit excelent înconjurați de atâția oameni deschiși ideii de reciclare creativă așa că vă dăm întâlnire și sâmbăta viitoare la Strada de C’Arte.

Comments are closed for this post.