Top
eyes-home---ro

Concurs WANNA BE Antreprenor Social

Update: Termenul de depunere a proiectelor a fost prelungit pana pe data de 11 ianuarie 2016, ora 23.00.  

Asociația D’Avent organizează în perioada 10 decembrie 2015 – 6 ianuarie 11 ianuarie 2016 o competiție adresată tinerilor din România care își doresc să devină antreprenori sociali.

Asociația D’Avent, în calitate de partener în cadrul proiectului EYES – Eurasia for Youth Entrepreneurship and Social business, va selecta 10 tineri interesați de antreprenoriat social, în vederea participării la 3 sesiuni de mentorat, coordonate de specialiști în domeniu. Scopul sesiunilor de mentorat este de a sprijini participanții în vederea dezvoltării ideii lor de afaceri în domeniul economiei sociale. Sesiunile vor include și vizite de lucru în cadrul unor întreprinderi cu impact social din România.

Participantul cu cel mai bun proiect de afacere cu impact social va participa la training-ul internațional din Hanoi, Vietnam, în perioada 4-12 aprilie 2016, cu toate costurile acoperite (transport, cazare, mese, participare training). Selecția participantului la trainingul internațional va fi realizată de un juriu independent format din 3 persoane din mediul business și neguvernamental.

Înscrie-te

Astfel, tinerii interesați sunt invitați să completeze formularul disponibil aici până pe data de 6 ianuarie  11 ianuarie 2016.

Calendarul competiției:

  1. Înscriere competiție: 10 decembrie 2015 – 6 ianuarie 2016  11 ianuarie 2016
  2. Selectarea celor 10 participanți: 12 – 13 ianuarie 2016
  3. Sesiuni de metorat: 14-24 ianuarie 2016
  4. Depunerea proiectelor rezultate în urma sesiunilor de mentorat: 25 – 31 ianuarie 2016
  5. Anunțarea proiectului câștigător: 8 februarie 2016
  6. Training internațional, Hanoi, Vietnam: 4-12 aprilie 2016

Despre WANNA BE Antreprenor Social
Competiția face parte din proiectul Eurasia for Youth Entrepreneurship and Social Business (EYES), un proiect internațional implementat de către 6 Organizații neguvernemantale din Europa (România, Grecia, Franța) și Asia (China, India, Vietnam), coordonat de asociația Eurasia Net (Marseille, Franța). Proiectul este co-finanțat prin intermediul programului european Erasmus+.

Scopul proiectului este de a oferi oportunități și de a dezvolta aptitudini pentru tinerii interesați de domeniul antreprenoriatului social, precum și de a dezvolta capacitatea lucrătorilor de tineret în acest domeniu.

Despre antreprenoriatul social
Economia socială este o economie bazată pe solidaritate și aduce împreună actori diferiți din societate pentru a oferi un echilibru între activitatea economică și utilitatea socială. Acest tip de economie susține aproximativ 10% din locurile de munca în cadrul Uniunii Europene.
Organizațiile sociale, bazate pe solidaritate, aderă la principii de bază precum:
susținerea utilității sociale
re-investirea profitului
management democratic

Eligibilitate:
Competiția este deschisă tinerilor care locuiesc în București (rezidență permanentă sau temporară).
Aplicanții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 – 26 ani.
Aplicanții trebuie să aibă un nivel satisfăcător de cunoaștere a limbii engleze.

Comments are closed for this post.