Top
DSC_0012

Club de Reciclare Creativa la Avenor College

Una din marile dorințe ale echipei noastre începe ușor ușor să prindă contur. Dorința de a introduce reciclarea creativă ca parte permanentă în viața elevilor din România.

Avenor College, școala și grădinița particulară din București, ne este partener pe acest drum. Astfel, după câteva ateliere frumoase în anul școlar 2012 – 2013 care au avut foarte mult succes printre cei mici, am creat un Club de Reciclare Creativă săptămânal pentru anul școlar 2013 – 2014.

Clubul de Reciclare Creativă are ca obiectiv principal simularea de la o vârsta frageda a bunelor practici cu privire la grija pentru natură, oameni și resurse, asumarea lor prin metode de educație nonformală și transmiterea acest practici mai departe. Doi oameni creativi minunați coordonează acest club: Raluca și Bogdan. Ei îi ajută pe copii să își consolideze un limbaj de bază în materie de ecologie, să capete informațiile necesare cu privire la problemele actuale de mediu și să învețe tehnici de reciclare creativa prin miljloace artistice.

Experiența este peste așteptări.

Primele ore la Clubul de Reciclare Creativă ne-au demonstrat că elevii de la Avenor College dau dovadă de foarte multă imaginaţie şi creativitate. Deoarece la ora de reciclare creativă folosim o metodă non-directivă, am explicat la început tehnica pe care o vom aplica, lăsându-i pe copii să îşi transforme cum doresc materialele reciclabile. Aşa au apărut, din cofraje de ouă, puişori, iepuraşi, pisici, scoici cu broaşte ţestoase care strigă „Ajutor!”, avioane şi alte lucruri minunate. Copiii de la clasele I şi pregătitoare au avut parte astfel de o oră distractivă, dar şi creativă.

Împreună cu cei de la clasele mai mari (II-IV) am realizat cutii pentru selectarea deşeurilor. Participanţii au fost împărţiţi în două grupe, fiecare elev contribuind la decorarea şi realizarea unei cutii care să îi motiveze pe ceilalţi colegi să arunce deşeurile în funcţie de materialul din care acestea sunt făcute. În acest moment, există două cutii pentru hârtie şi carton, respectiv plastic, acestea fiind materialele folosite cel mai mult în şcoală. Materialele strânse vor fi folosite pentru realizarea de obiecte practice şi decorative în cadrul Clubului de Reciclare Creativă.

Iar acesta este doar începutul!

Comments are closed for this post.