Top
71488_402916379816165_1096696273_n

Atelier de Reciclare Creativa in Bacau

Asociatia D’Avent isi desfasoara activitatea cu precadere in Bucuresti, insa de la un timp isi extinde colaborarile si cu alte orase din tara, precum Bacau. Calatoria noastra incepe in Bacau la Scoala “Ion Creanga” din strada Tipografilor, o scoala tanara, cu o activitate de aproximativ 20 de ani, care a fost inregistrata in programul mondial Eco-Scoala. Programul a pornit in 1994 , cu sprijinul Comisiei Europene. La ora actuala sunt 23000 de scoli participante din lume, dintre care peste 7000 detin Certificat Eco-Scoala si Steagul Verde, acesta din urma fiind premiul-simbol al educatiei pentru mediu. Acest program international a pornit de la ideea implicarii elevilor in rezolvarea problemelor de mediu. Elevii vor putea astfel sa constientizeze problemele de mediu prin studiu in clasa si actiuni concrete in cadrul scolii si comunitatii.

In cadrul acestei minunate scoli am avut ocazia sa realizam ateliere de reciclare creativa cu copiii de la clasele I, II si IV. La fiecare clasa atelierele s-au desfasurat impreuna cu educatoarele si cu cei doi mesteri ai Asociatiei D’Avent. I-am invatat pe copii sa realizeze din peturi, borcane, tricouri vechi, cartoane, sfoara si carlige, obiecte artistice dar si utile precum: vaze sau suporturi de pixuri din PET-uri, genti pentru jucarii sau alte lucruri din tricouri, barcute din cartoane , libelule si avioane din carlige. Copiii au realizat obiectele artistic dezvoltandu-si imaginatia si capacitatile psihomotorii. A fost nevoie doar de un impuls ca ei sa creeze lucruri frumoase. La sfarsit au realizat o expozitie cu obiectele create, astfel clasele si holurile scolii bucurandu-se de mai multa culoare.

In concluzie, atelierele au fost un real succes atat pentru personalul didactic cat si pentru cei mici si speram ca pe viitor sa mai colaboram cu ei, dar si cu alte scoli si licee.

Comments are closed for this post.