Top
IMG_7376

Asa a fost la atelierul Minigradini de poveste

Departe de vibratiile si zumzetul orasului, undeva pe o strada cu copaci mari si aplecati, am gasit atelierul Sultana, Sau, cum l-am descris pana acum, Clubul Micii Campioni. Locul care, vreme de cateva ceasuri, a gazduit sufletele de copil curios, parinti grijulii si, bineinteles, mesteri si instructori, ne-a cucerit cu aerul creativ pe care l-am simtit inca de la intrare. Da! Acolo s-a intamplat primul atelier din seria ‘Minigradini de poveste’. Vesti bune? Desigur ca avem, caci deja am inceput pregatirile pentru urmatoarele doua ateliere – „Povestea din gradina” si „Gradina Urbana, Povestea in care traim”.

Si cum nu se putea mai bine, am pornit in calatoria printre picuri de apa, broboane de roua, viermisori, pamant poros … sau pufos dupa cum l-au denumit cei mici. Am invatat despre plantele mici, cele potrivite pentru minigradinile cu pricina, le-am plantat, le-am udat. Artistii peisagisti le-au aratat copiilor cum sa isi pastreze plantele sanatoase pana la urmatoarea intalnire. Chiar si mesterul reciclator i-a cucerit pe cei mici cu modele de obiecte creative care ce isi vor gasi loc in minigradina lor.

Dupa jocul cu pamant, plante verzi si scurta lectie de ecologie, cu totii ne-am bucurat de creatiile copiilor, am savurat un mar sanatos si ne-am impartasit gandurile calde alaturi de parinti, gazde si parteneri.  Iata, asadar, cum s-a derulat dimineata noastra de sambata.

 

 

Comments are closed for this post.