Top
eyes

Antreprenoriat social european in Marseille

În cadrul proiectului Civil Involvement of European Youth by Entrepreneurship and Social business (C-EYES), proiect finanțat de Erasmus+ , a avut loc un seminar internațional în Marsilia, Franța,  în perioada 4 – 10 mai la care au luat parte nouă țări. Principalele obiective ale acestui seminar:

– schimb internațional de bune practici de antreprenoriat social

– formarea și stimularea abilităților în rândul tinerilor în elaborarea planurilor de afaceri sociale

– combaterea șomajului în rândul tinerilor prin promovarea  antreprenoriatului social în țările europene

– creșterea gradului de conștientizare a politicilor europene de dezvoltare durabilă

Toate aceste bune practici, experiențe și exemple vor fi adunate pentru a crea un ghid internațional online privind antreprenoriatul social, accesibil oricui. Tinerii antreprenori din orice parte a lumii vor putea găsi îndrumare și sprijin online din partea membrilor.

De la restaurante grecești care angajează persoane defavorizate și care susțin producătorii locali, până la nopți de sâmbătă în care se organizează antrenamente/meciuri de fotbal pentru tinerii elveției, menite să-i țină pe tineri departe de infracțiuni, droguri sau violență, de la meșteri care transformă gunoiul în produse unice, până la spații colective de muncă, tinerii antreprenori înteleg necesitatea de a găsi soluții noi unor probleme sociale, economice sau de mediu.

De Ziua Europei, organizată în acest an pe 7 mai, organizatorii și participanții acestui seminar au împărtășit vizitatorilor cele mai bune practici, definițiile și avantajele economiei sociale.

Asociația D’Avent a fost prezentă cu Wunderkraft, o structură socială care sprijină artizanii și întreprinderile sociale din domeniul reciclării creative.

 

Comments are closed for this post.