Top

2% pentru Reciclare Creativa

hey4

Comunitatea de Reciclare Creativa are nevoie de susținerea voastra,  morală și materială, pentru a putea oferi în mod constant ceea ce și-a propus:

– dezvoltarea unei comunităţi unite a pasionaţilor şi practicanţilor de reciclare creativa,

– popularizarea reciclării creative printre copii si adulti,

–  dezvoltarea unei platforme în care oferim informatii utile, tutoriale de reciclare creativa, schimb de experienţă, promovare a ideilor şi interacţiune.

Mai mult, am început în 2013 construcţia unui pavilion din materiale reciclate, iar cu sprijinul vostru îl terminăm în 2014 şi îl deschidem pentru comunitate. Un pavilion şi o grădină urbană accesibile oamenilor care vor sa creeze şi au nevoie de spaţiu, unelte şi îndrumare.

Pentru toate cele de mai sus avem nevoie de susţinerea voastră. Una din căile prin care puteți face acest lucru este direcționarea a 2% din impozitul pe venit datorat statului, câtre Asociația D’Avent, entitatea nonprofit din spatele proiectului Reciclare Creativa. Banii respectivi sunt oricum ”donați” statului, e alegerea noastră să-i spunem ce să facă cu 2% din ei.

 

  • Dacă aţi fost salariat în 2013 tot ce trebuie să faceţi este să:

1. Tipăriţi şi completaţi Formularul 230 din acest link

Menţionăm faptul că NU trebuie sa completaţi nicio sumă, deoarece suma corespunzătoare a 2% va fi calculată de către organele fiscale.

2. Depuneţi declaraţia personal sau prin poştă la organul fiscal de domiciliu (Administraţia Finanţelor Publice a sectorului/localităţii pe raza căreia aveţi domiciliul).

*Declaraţia completată poate fi înmânată unui reprezentant al Asociaţiei D’Avent, care o va depune la Administraţia Finanţelor Publice în numele dumneavoastră.

 

  • Dacă aveţi venituri din ALTE SURSE (cedarea folosinţei bunurilor, drepturi de autor etc.):

– tipăriţi şi completaţi Formularul 200 din acest link şi depuneţi declaraţia conform paşilor menţionaţi mai sus.

 

Ce înseamnă 2%?

Sistemul 2%, prevăzut de Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, permite contribuabililor persoane fizice să direcţioneze 2% din impozitul pe venit către o entitate non-profit (ONG).
2% este un sistem prin care cetăţenii au posibilitatea de a hotărî în mod direct ce se întâmplă cu o parte a impozitului datorat statului.
Dacă nu direcţionaţi aceşti 2% către un ONG, procentul respectiv rămâne în bugetul statului.
Direcţionarea nu presupune costuri/eforturi suplimentare, în afară de completarea datelor de mai jos în declaraţiile de venit.

Data până la care trebuie depuse/trimise formularele este 23 mai 2014.

Vă mulţumim!